В Україні незабаром за витікання конденсованої вологи можуть штрафувати. Законопроєкт №4619, який уже назвали «Законом про кондиціонери», може бути винесений на розгляд парламенту. Документ пройшов погодження в комітетах Верховної Ради.

Згідно з новим законопроєктом, якщо з кондиціонерів на голови перехожих буде капати конденсат, на власника пристрою накладатимуть штраф у розмірі 1700 грн.

Кондиціонер, скріншот з відео

У разі повторного порушення сума штрафу збільшиться вдвічі. Ці штрафи стосуються як власників квартир, так і власників офісів, магазинів.

Як можна вирішити проблему конденсату

Популярні новини зараз

Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем

До 500 грн зарахується на картку: ПриватБанк порадував клієнтів

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

Показати ще

Конденсат, що утворюється при роботі кондиціонера, повинен бути виведений у зливову або побутову каналізацію.

Контроль за виконанням вимог

Вимоги щодо правильного розміщення та обслуговування кондиціонерів видаватимуть головні інспектори будівельного нагляду, які працюють у державній архітектурно-будівельній інспекції.

Адміністративні правопорушення

Кондиціонери, фото: скріншот з відео

Орган державного архітектурно-будівельного нагляду буде розглядати справи про порушення правил встановлення кондиціонерів. Якщо конденсат з кондиціонера виводиться не у спеціально пристосовані місця, власників будуть штрафувати.

При встановленні кондиціонера важливо дотримуватися нових правил, щоб уникнути штрафів. Обов'язково виводьте конденсат у зливову або побутову каналізацію або в спеціальні резервуари. Інспектори будівельного нагляду будуть перевіряти це і накладати штрафи за порушення правил.

Нагадаємо, кондиціонери поставили, але вони не для всіх: Укрзалізниця відзвітувалась перед пасажирами

Раніше ми писали про те, що як використовувати кондиціонер в умовах енергокризи: в обленерго роздали важливі вказівки

Вам буде цікаво дізнатися вентилятор замість кондиціонера: що точно не можна робити з цим приладом - такі "лайфгаки" можуть коштувати життя