У Польщі живе близько 2 мільйонів українців, багато з яких працюють та заробляють гроші там, частину яких відправляють своїм сім'ям в Україну. Міністерство фінансів запропонувало кілька зручних способів для швидких та вигідних переказів.

Один із таких способів через польський PKO Bank Polski та його українську "доньку" Кредобанк. Одержувачам коштів в Україні потрібно лише відкрити безкоштовний пакет послуг "Правильна карта" в Кредобанку онлайн, маючи при собі смартфон із додатком "Дія" та ID-картою або закордонним паспортом.

Українські біженці в Польщі

Рахунок злотих або євро з унікальним ідентифікатором IBAN дозволяє легко отримувати переклади з Польщі. Відправникам рекомендується відкрити рахунок у PKO Bank Polski для зручності переказів.

Також Мінфін радить систему SWIFT, яка залишається надійним способом для міжнародних переказів великих сум, включаючи ті, що надходять в Україну з Польщі.

Популярні новини зараз

Росія готує нові обстріли: цілитимуться по ядерних об'єктах України

Здеруть не лише за комуналку: українцям встановили додаткову плату за житло

Головне за 21 вересня: українців не пустять до Європи, Ощадбанк візьме більше грошей, а з ВЛК не треба поспішати

Чоловік знайшов 2,5 млн грн у банках від какао, але не зміг їх витратити: навіть банку не потрібні

Показати ще

SWIFT відрізняється невеликою комісією та відсутністю обмежень за сумою переказу, хоча оформлення такого переказу може зайняти більше часу.

Система переказів TransferGo також є чудовим варіантом для українців у Польщі, які бажають відправити гроші в Україну.

Через цю міжнародну компанію можна легко та безкоштовно переказувати кошти на карти українських банків, просто зареєструвавши аккаунт на їхньому сайті та прив'язавши банківську картку з Єврозони чи Великобританії.

Польща, фото GettyImages

Ще один спосіб пропонує Revolut, який скорочує процес реєстрації для українців за кордоном до мінімуму. Для відкриття мультивалютного рахунку в Revolut достатньо європейської адреси та скріншота закордонного паспорта.

Цей сервіс підтримує 30 валют, включаючи долари США, євро та польські злоті, що робить його зручним вибором для переказів в Україну через SEPA-платежі без комісії.

Perekaz24, польська система миттєвих переказів, також пропонує швидкий та зручний спосіб відправити гроші в Україну. Реєстрація займає лише кілька хвилин, а гроші можуть надійти миттєво, з комісією 1,99% від суми плюс невелика фіксована плата. Перший переказ через Perekaz24 навіть безкоштовний.

Однак важливо враховувати, що зворотні перекази з України до Польщі сьогодні ускладнені через обмеження НБУ. SWIFT вже давно не доступний для таких транзакцій, і P2P-перекази доступні лише у валюті з обмеженнями за сумою та лімітами до 100 тисяч гривень на місяць.

Нагадаємо, якщо мобілізували з непогашеним кредитом – українцям розповіли, як обійти штрафи та відсотки

Раніше ми писали про те, щоб анкомати "Привату" збоять і крадуть гроші: українців годують обіцянками все повернути

Крім того, Знай.ua повідомляв, про ваші гроші та рахунки можуть дізнатися все: кому розкриють таємницю