У зимовий період споживання газу значно збільшуватиметься. Чи це впливає на вартість доставки блакитного палива, розповіли на facebook-сторінці "Донецькоблгазу".

Газовики пояснюють, що плата за доставку газу провадиться щомісяця рівними платежами. Сума у ​​квитанції не залежить від пори року, а розраховується на кожен газовий рік відповідно до рівня споживання домогосподарства.

Споживання газу. Фото: скрін youtube

"Розрахунок за послугу розподілу газу здійснюється щомісяця рівними платежами. Тобто сума у платіжках у зимові, весняні, осінні та літні місяці буде однаковою", - йдеться у повідомленні.

Такий підхід насамперед вигідний споживачам, оскільки платіжки не збільшуються у опалювальний сезон. Також це дозволяє газовикам спланувати надходження коштів для обслуговування та ремонту газових мереж протягом усього року.

Популярні новини зараз

В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт

Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу

Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Рахунки за газ. Фото: скрін youtube

"Розрахунки рівними частинами протягом року дозволяють уникнути значного фінансового навантаження на бюджет родин при зростанні обсягів використання газу в опалювальному сезоні", - пояснюють газовики.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, газові лічильники, плити, котли та вентиляція: українцям влаштують парад перевірок – кому чекати на неприємності.

Також наш портал інформував, газові труби в будинку чи квартирі: "Газмережі" нагадали споживачам про важливу заборону.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, газовики нагадали про важливу процедуру перед опалювальним сезоном: готуйте щонайменше 300 гривень.