Багато українців загадуються над питанням, чи потрібно платити за доставку газу, якщо вдома ніхто не живе і фактично споживання дорівнює нулю. Відповідь дали на facebook-сторінці Дніпровської філії "Газмережі".

Газовики наголошують, що платіж за доставку газу є обов'язковим, навіть якщо за адресою якийсь час ніхто не проживає та не користується паливом.

Платіжка за газ. Фото: скрін youtube

"За доставку газу потрібно платити, навіть якщо ви не використовуєте газ в окремі періоди. Якщо споживач знизить використання газу цього року, наступного року плата за доставку буде скоригована відповідно до реальних обсягів споживання", - йдеться у повідомленні.

Газові прилади. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат

ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів

Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну

Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити

Показати ще

Не платити за розподіл газу можна лише в одному випадку – якщо домогосподарство буде відключено від газових мереж. Цей варіант варто розглядати, якщо немає планів користуватися газом у майбутньому.

"Якщо газове обладнання не використовується взагалі, і ви не плануєте цього у майбутньому, вам слід розглянути можливість відключення від газових мереж, для чого необхідно звернутися до менеджерів Центрів обслуговування клієнтів", - порадили українцям.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, переплутати простіше нікуди: Газеті "розжували" важливий нюанс щодо оплати рахунків.

Також наш портал інформував, помилятися може кожен: як перевірити правильність переданих показників лічильника до отримання платіжки.

Крім того, ми писали, газові лічильники, плити, котли та вентиляція: українцям влаштують парад перевірок – на кого чекати неприємностей.