В Україні стартував грантовий конкурс «Кар’єрний старт. Програма молодіжної гарантії». Він охоплює 12 областей і територіальні громади. Загальний бюджет конкурсу - майже 4 мільйони гривень, а максимальна сума одного гранту - 380 тисяч гривень. Про це повідомили в Українському молодіжному фонді.

Конкурс призначений для молоді від 16 до 21 років, яка хоче отримати першу офіційну роботу за спеціальністю, і для роботодавців, готових прийняти на роботу випускників професійно-технічних навчальних закладів без досвіду.

Робота за комп'ютером. Фото: Youtube

Гранти можуть отримати всі українські роботодавці, готові працевлаштувати таких випускників. Планується допомогти від 10 до 50 роботодавцям. Це можуть бути юридичні особи або фізичні особи-підприємці.

Важливі умови:

Популярні новини зараз

Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат

На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців

ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів

Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну

Показати ще
  • У роботодавця має бути не менше 30% працівників до 35 років.
  • Роботодавець має підтвердити, що займається молодіжною роботою, наприклад, через рекомендаційні листи від партнерів або публікації в медіа.

Гранти не доступні для роботодавців, які працюють у сферах алкоголю, тютюну, азартних ігор, зброї або забруднюють навколишнє середовище. Також гранти не для громадських об’єднань та закладів освіти.

Студенти рятувальники. Фото: Instagram

Гранти використовуються для працевлаштування молодих людей, надання менторської підтримки та залучення до корпоративної культури.

Конкурс охоплює громади у 12 областях України. Останній день подачі заявок - 7 серпня 2024 року. Фонд заохочує не зволікати. Інструкції для подачі заявки можна знайти за посиланням. Також будуть організовані вебінари та інформаційні дні у п’яти містах України.

Регіональний директор ЮНІСЕФ Афшан Хан, фото: UNICEF

Ініціатива розроблена Українським молодіжним фондом у партнерстві з ЮНІСЕФ за підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини.

Нагадаємо, диплом необов'язковий: як знайти роботу без вищої освіти в Україні

Раніше ми писали про те, що українці можуть повернути до 18% видатків на навчання: як працює податкова знижка

Вам буде цікаво дізнатися навчальний рік для школярів хочуть змінити: МОН пропонує радикальні заходи