В Україні вирішили "заморозити" мінімальну зарплату та пенсію на три роки. Однак із цим рішенням згодні не всі парламентарі.

Голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев запропонував зміни до бюджетної декларації, які передбачають зростання мінімальних зарплат та пенсій.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube

За словами чиновника, якщо не підвищувати соцстандарти, то у наступні три роки з урахуванням прогнозу інфляції їх реальний розмір скоротиться більш ніж на третину.

Так, пропонується внести зміни до бюджетної декларації, згідно з якими, мінімальну зарплату в Україні пропонують підняти до 8780 гривень у 2025 році, 9650 гривень – у 2026 році та 10 420 гривень – у 2027 році.

Популярні новини зараз

Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу

Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного

На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців

Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам

Показати ще

Виплата пенсій, кадр з відео

Водночас розмір мінімальної пенсії змінюватиметься так:

  • у 2025 році – 2590 гривень;
  • у 2026 році – 2846 гривень;
  • у 2027 році – 3074 гривні.

Якщо ці поправки до бюджетної декларації будуть прийняті, то 2025 року мінімальна пенсія збільшиться на 229 гривень - до 2590 гривень. В той самий час максимальна пенсія стане вищою на 2,2 тисячі гривень – 25,9 тисячі гривень.

Раніше портал Знай повідомляв, мізерні доплати ще потрібно заслужити: пенсіонери мають домагатися 150-300 гривень надбавки.

Також наш портал інформував, влітку українці можуть втратити законні пенсії: список документів, які важливо показати у ПФУ.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні прості громадяни отримають підвищену субсидію: кому допоможуть грошима в першу чергу.