Анонсоване у трьох містах подорожчання централізованого водопостачання – скасовується. Платитимуть за старими тарифами й надалі жителі Нікополя, Покрова та Марганця.

Про рішення утримати тарифи у Telegram повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

Чиновник пояснив, що суттєве підвищення тарифів для мешканців цих міст було спровоковане підривом росіянами Каховської ГЕС. Стабільне водопостачання повернули завдяки будівництву магістрального водопроводу, але у результаті вартість послуг помітно змінилася.

Сергій Лисак зазначив, що для населення нові тарифи стали б непідйомними, особливо для громадян, які мешкають на територіях, де щодня відбуваються ворожі обстріли.

Популярні новини зараз

Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат

На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців

ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів

Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень

Показати ще

"Утримувати тарифи на попередньому рівні будуть коштом державного бюджету. Компенсуватимуть різницю між ринковою вартістю послуги і тією, яку сплачують споживачі", - заявив він.

Водопостачання. Фото: скрін youtube

Варто нагадати, що у Покрові хотіли встановити тариф 130,68 гривні за кубометр: вода по 88,74 гривні за куб, а каналізація – по 41,94 гривні за куб. Місцеві жителі протестували проти нових цін, пояснюючи, що просто не зможуть стільки платити.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні назріло питання масштабного підвищення тарифів на воду: торкнеться всіх міст.

Також наш портал інформував, доведеться митися в річці та збирати дощову воду: водоканальники вирішили підняти тариф одразу на 170%.

Крім того, ми писали, доведеться включати режим тотальної економії: українцям приготували нове підвищення тарифів.