Днями о 18:35 у дворі на вулиці Прирічній, 17г вибухнув трансформатор. Спочатку з’явився запах, схожий на горіння від зварювання, а потім пролунав вибух, і двері трансформаторної смикнулися. У результаті цього в навколишніх будинках зникли світло і вода.

Ще в березні цього року мешканці вулиці Прирічної висловлювали занепокоєння щодо підключення додаткових потужностей нової розважальної зони на острові до цієї старої трансформаторної підстанції.

Ця підстанція обслуговує їхні будинки та дитячий садок №673. Місцева влада, включаючи заступника голови КМДА Пантелеєва, директора КП "Плесо" Савицького, представника ДТЕК і мера Кличка, запевняли, що після підключення все буде добре і ніяких проблем не виникне.

Однак, вибух трансформатора підтвердив побоювання мешканців. Попередньо повідомляється, що причина вибуху – перегрівання та занижена напруга в мережі 185 вольт і нижче, що викликає небезпечне підвищення струмів. Вибух стався саме тоді, коли нові МАФи на острові Оболонському запрацювали на повну потужність.

Популярні новини зараз

В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт

Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи

Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Місцеві жителі дуже обурені, оскільки через недолугий менеджмент міської влади їм тепер доводиться жити без світла і води. Це додаткове навантаження на їхнє життя, особливо враховуючи, що проблеми з електропостачанням вже були через недолугу політику міської влади, спрямовану на самозбагачення і задоволення власних інтересів. А тепер ще доводиться жити і без води.

Нагадаємо, енергетична трансформація: експерт розповів, коли Україна повністю відмовиться від вугілля

Раніше ми писали про те, що халатність чи байдужість мобільних операторів: чому при зникненні світла досі "падає" мобільний зв'язок

Вам буде цікаво дізнатися Михайло Шейтельман розповів, чи видасть російська опозиція путіна Гааге