Прийом душу чи ванни може стати справжньою розкішшю для деяких споживачів, адже тариф на воду та каналізацію можуть підняти до 134 гривень за куб.

Підвищення вартості послуг анонсували у Романівській селищній громаді на Житомирщині. Про це повідомляє місцеве видання.

Водопостачання. Фото: скрін youtube

Місцеве комунальне підприємство ініціювало перерахунок тарифів на воду та каналізацію до економічно обґрунтованого рівня. У поясненні йдеться, що подорожчання відбудеться через низку зовнішніх факторів, на які підприємство не має впливу. Зокрема, через підвищення цін на електроенергію, зростання зарплат та збільшення витрат на паливно-мастильні матеріали.

Встановити нові тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення готуються вже з 15 серпня 2024 року.

Популярні новини зараз

Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи

Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати

Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього

У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах

Показати ще

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

Скільки доведеться платити:

  • плановий тариф на воду – 49,48 гривні за кубометр;
  • плановий тариф на каналізацію – 84,14 гривні за кубометр;
  • всього плата становитиме – 133,62 гривні за куб води та стоків.

У комунальному підприємстві наголосили, що подальші зміни економічної ситуації в країні можуть спровокувати чергове вимушене коригування тарифів.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні назріло питання масштабного підвищення тарифів на воду: торкнеться всіх міст.

Також наш портал інформував, доведеться митися в річці та збирати дощову воду: водоканальники вирішили підняти тариф одразу на 170%.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, про низькі тарифи на воду можна забути: нові платіжки заберуть ще більше грошей.