Ціни на огірки та помідори можуть знизитися ще більше, тому українцям радять почекати із заготівлею консервації на зиму.

Про це розповіла керівник відділу маркетингу оптового ринку сільськогосподарської продукції "Шувар" Тетяна Попович.

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

У середині липня в Україні спостерігається значне падіння цін на популярні овочі через сезонне збільшення пропозиції. Наприклад, огірки подешевшали приблизно до 15-25 гривень за кілограм.

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам

Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень

Показати ще

В той самий час, червоні помідори можна взяти по 25-60 гривень за кілограм. Рожеві помідори продають по 55 гривень, а жовті по 58 гривень, що на 9% та 8% дешевше, ніж торік.

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Утім, українцям, які планують робити заготівлі на зиму, радять не поспішати із закупівлею цих овочів. З огляду на нинішні тенденції на ринку існує велика ймовірність подальшого здешевлення огірків та помідорів. Ціни продовжать падати в найближчі два тижні через надходження більшої кількості ґрунтових овочів.

Ціни у супермаркетах

У супермаркетах середні ціни на огірки вагаються від 34,80 до 50,50 гривні за кілограм. Водночас помідори на порядок дорожчі - від 74,50 до 94,13 гривні за кіло.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, не рекорд, але дорого: в Україні супермаркети оновили ціни на малину, смородину та лохину.

Також наш портал інформував, "золота" каша вже по 22 грн за кіло: супермаркети оновили ціни на гречку, макарони, рис та пшоно.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, звична їжа стає не по кишені: як змінилися ціни на макарони, вершкове масло та сосиски.