У Конотопі починають діяти графіки подачі води через часті відключення електрики. Цей захід запускається спочатку в тестовому режимі.

Мер міста Артем Семеніхін оголосив про це у своєму Facebook. Він повідомив, що через відключення електроенергії в мікрорайонах Жилмасив, КВРЗ та селі Підлипне водопостачання буде доступне лише вранці та ввечері.

"У зв'язку з тим, що зараз фактично немає електропостачання у нашому місті, у двох мікрорайонах та селі Підлипне зараз практично відсутнє водопостачання", – сказав Семеніхні.

Артем Семеніхін / фото: скриншот Facebook

За словами мера, з 17 липня графіки подачі води вводитимуться на тестовому режимі, а з 18 липня діятимуть постійно з 6:00 до 10:00 та з 16:00 до 22:00.

Популярні новини зараз

В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт

Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили

Показати ще

Артем Семеніхін також зазначив, що для забезпечення водопостачання мешканців влітку довелося відмовитись від ремонтів деяких колекторів та водопроводів. Вода буде поставлятися з використанням генераторів, що коштує дорого, тому рішення було прийнято орієнтуватися на цей варіант.

"Нашому водоканалу довелося відмовитися від ремонтів деяких колекторів та водопроводу, щоб забезпечити кошти на паливо для генераторів."

Нагадаємо, пені знову бути: для боржників за комуналку вводять штрафні санкції

Раніше ми писали про те, що 4 6 українських дітей опинилися без води та їжі в Іспанії: елітний літній табір виявився будівельним майданчиком

Крім того, Знай.ua повідомляв, в Україні назріло питання масштабного підвищення тарифів на воду: торкнеться всіх міст