До кінця року американська валюта, швидше за все, продовжуватиме дорожчати. Втім, неконтрольованого обвалу гривні не має статися.

Такими очікуваннями поділилася макроекономістка, директор аналітичного департаменту Dragon Capital Олена Білан. Про це повідомляє "Громадське радіо".

Обмінник. Фото: скрін youtube

Олена Білан заявила, що попередні прогнози щодо курсу долара до кінця 2024 року погіршуються. Є підстави вважати, що вартість американської валюти зросте до 43-44 гривень.

"Мій прогноз на кінець року теж був 42, але ситуація розвивається не так як я очікувала. Можливо отримаємо від Нацбанку якусь нову інформацію. Виглядає так, що ми виходимо під кінець року на вищий курс — 43 або ж і 44", – каже експертка.

Популярні новини зараз

Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу

На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців

Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам

Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну

Показати ще

Валюта. Фото: скрін youtube

Водночас макроекономістка зазначила, що падіння національної валюти не буде безконтрольним та стрімким. Національний банк має рекордні резерви - близько 40 млдр доларів. Це дає підстави розуміти, що регулятор не допустить краху гривні.

"Не зважаючи на те, що немає конкретної цифри курсу до кінця року, що ми точно не очікуємо — то це неконтрольованого обвалу", - наголосила Олена Білан.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, чекайте на справжню лавину подорожчань: що підніметься в ціні через зростання тарифів і валютного курсу.

Також наш портал інформував, банкір спрогнозував зростання курсу долара в Україні: до яких цифр готуватися.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, платежі за комуналку залишаться "в законі": які ліміти встановить Національний Банк на банківські картки.