Українці можуть зіткнутися з посиленням енергетичної бідності, коли не зможуть платити за ту кількість електроенергії, яка потрібна для комфортного життя.

У Міністерстві енергетики заявляють, що поки що не планують нового підвищення тарифу на світло, але деякі експерти впевнені, що це станеться практично неминуче.

Електроенергія. Фото: скрін youtube

Так, заступник міністра енергетики Світлана Грінчук наголосила, що тариф 4,32 гривні за кВт зафіксовано до кінця квітня 2025 року. Вона додала, що ця ціна покриває лише собівартість виробництва електроенергії двома державними енергокомпаніями.

Фактична ринкова вартість електроенергії в Україні – 7,5 гривні за кВт. Тобто тариф на світло для населення зараз субсидується державою.

Популярні новини зараз

Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи

Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного

ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів

У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах

Показати ще

Енергетика. Фото: скрін youtube

Народний депутат Олексій Кучеренко не виключає, що у 2025 році вартість електроенергії для побутових споживачів може злетіти майже вдвічі. Він закликав розібратися з чинним тарифом, щоб зрозуміти, які витрати він покриває та куди йдуть гроші.

"Якщо не розібратися зараз із ціною 4.32, то через рік електроенергія буде коштувати 8 грн!!! Ось для чого негайно потрібна ТСК!", - пише парламентарій.

Тариф на світло. Фото: скрін telegram/Олексій Кучеренко

Якщо прогнози нардепа збудуться, то багато українців будуть змушені максимально обмежувати споживання, аби подужати нові рахунки за електроенергію.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, платити за електроенергію потрібно по-новому: постачальник послуг попередив споживачів.

Також наш портал інформував, тариф на світло: скільки доведеться платити, якщо удари по енергосистемі триватимуть.

Крім того, ми писали, енергетики радять перестрахуватися: як правильно підготуватись до зими з відключеннями світла.