У зимовий період українцям доведеться жити із відключеннями світла, але до цього можуть додатись і нові, малоприємні виклики. Про це розповів експерт з енергетичних питань Юрій Корольчук у коментарі "24 Каналу".

Російські війська не припиняють атаки на енергетичні об'єкти України, зокрема, страждає і газова інфраструктура.

Опалювальний сезон, скріншот з відео

Юрій Корольчук зазначив, що опалювальний сезон може бути складнішим, ніж багато хто очікує. За його словами, наземна інфраструктура газосховищ пошкоджена, тому не виключаються перебої з опаленням.

"Попри позитивні заяви щодо опалювального сезону, я б не був таким оптимістом. Зима все покаже, наскільки можна буде достатньою мірою підіймати ті обсяги газу, які ми закачуємо й використовуємо", - заявив експерт.

Популярні новини зараз

Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи

Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного

ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів

Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити

Показати ще

Відключення світла. Фото: скрін youtube

Перебої з теплом можуть бути й через відключення світла.

Народний депутат Олексій Кучеренко заявив, що насоси в багатоповерхових будинках заживлюються електроенергією. Під час відключень вони зупиняються, а значить, можуть виникнути проблеми з подачею тепла на верхні поверхи будинків. Крім того, можуть спостерігатися перебої з питною водою.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, за графіком не лише світло, а й вода: комунальники запроваджують нові обмеження.

Також наш портал інформував, відкладайте заначки на комуналку: які тарифи можуть підвищити у новому опалювальному сезоні.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, мешканців багатоквартирних будинків приголомшили тарифним "сюрпризом": послуга подорожчала одразу на 100%.