На початку вересня в Україні розпочнеться зростання цін на пальне, яке пройде у два етапи. Про це розповів засновник логістичної групи компаній "Прайм" Дмитро Льоушкін в інтерв'ю "Уніан".

Через підвищення акцизів на пальне зміняться ціни на АЗС. Подорожчання розпочнеться з 1 вересня, але воно не буде різким, оскільки на станціях залишаться запаси "доакцизного" палива й всі відтягуватимуть цей момент.

АЗС. Фото: скрін youtube

"Зростання не буде різким, тому що буде ще старий доакцизний ресурс на заправках. А через високу конкуренцію, оскільки ринок "перелитий", зловживати першим підвищенням цін ніхто не буде. Усі тягнутимуть до останнього", - заявив експерт.

Автогаз. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт

Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу

Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган

Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили

Показати ще

На першому етапі, на початку вересня, літр бензину та дизеля подорожчає приблизно на 1 гривню, а автогаз – на 3 гривні. Вже в середині вересня очікується другий етап – бензин та дизель подорожчають ще на 50 копійок, а автогаз на 2 гривні.

АЗС. Фото: скрін youtube

"Загальне підвищення становитиме 1,5 грн за літр бензину, 2 грн - дизеля, і 5 грн - газу. Просто воно відбуватиметься двома хвилями", - прогнозує Дмитро Льоушкін.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, аномальна спека веде до перебоїв із бензином: можуть бути проблеми з пальним.

Також наш портал інформував, ви витрачатимете на АЗС пів зарплати: що потрібно робити водіям, щоб знизити витрати пального.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, не поспішайте на СТО: що робити, якщо в салоні авто смердить бензином та вихлопними газами, заощадите багато грошей.