За наявності помилок у трудовій книжці можуть виникнути проблеми з оформленням пенсії. У Пенсійному фонді надали важливе роз'яснення з цього питання.

До ПФУ звернувся українець, який планує вихід на заслужений відпочинок. Він зазначив, що помітив у трудовій книжці одну неточність у написанні ПІБ та поцікавився, чи стане це перепоною для оформлення пенсії.

Трудові книжки, кадр з відео

Фахівці відомства пояснили, що прізвище, ім'я, по батькові працівника, зазначені у трудовій книжці, повинні відповідати ПІБ за паспортом. За наявності відмінностей потрібно вносити зміни до документа.

"Це може зробити уповноважена особа за останнім місцем роботи на підставі документа працівника, у цьому разі із зазначенням його номера та дати видачі", - пояснили у ПФУ.

Популярні новини зараз

ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Оформлення пенсії. Фото: скрін youtube

Відповідно до інструкції зміни вносяться на першій сторінці трудової книжки. Якщо вказано неправильне ім'я, його закреслюють і записують правильне. На внутрішній стороні обкладинки вказують документи, які є підставою для внесення зміни та засвідчуються підписом уповноваженої особи, а також печаткою підприємства чи відділу кадрів.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, якщо не вистачає стажу – доведеться платити: вихід на пенсію може вдарити по гаманцю.

Також наш портал інформував, можна, і навіть потрібно: українцям дозволили ставати пенсіонерами до 60-ти, як цього досягти.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, більше грошей на старість: українцям обіцяють гідні пенсії, але платити за це доведеться вже зараз.