Жінка, яка є пенсіонеркою, мала борг за електроенергію на суму 6 378 гривень. Вона звернулася до компанії ДТЕК з проханням укласти договір про реструктуризацію боргу. Однак, компанія запропонувала їй сплатити 30% від загальної суми боргу, що становило 1 913 гривень — більше ніж дві її місячні пенсії.
Спочатку, на кінець 2015 року, її борг складав 2 734 гривні, але з часом сума боргу зросла до 6 378 гривень. У серпні 2015 року ДТЕК підтвердив борг у розмірі 6 378 гривень.

Працівники ДТЕК. Фото: youtube

Попри численні звернення жінки з проханням укласти договір про реструктуризацію, компанія не відреагувала на її запити. У січні 2016 року працівники ДТЕК спробували вчинити дії з її електролічильником без попередження, але після виклику поліції залишили місце події.

У вересні 2016 року Жовтневий районний суд Маріуполя видав наказ про стягнення боргу, але у жовтні того ж року цей наказ було скасовано. Пізніше, у липні 2018 року, працівники компанії без попередження провели роботи на лінії електропередач і самовільно відключили її від електропостачання.

Судове засідання, скріншот: YouTube

Судове розслідування показало, що жінка отримує пенсію, яка на початку 2015-2016 років становила 999 гривень на місяць, а в 2017 році — 1 083 гривень на місяць. Суд визнав дії ДТЕК неправомірними, оскільки компанія не надала належного попередження про відключення електроенергії.

Суд ухвалив рішення на користь жінки, зобов'язавши ДТЕК відновити електропостачання до її помешкання, вважаючи її слабшою стороною у цих правовідносинах.

Популярні новини зараз

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить

"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Нагадаємо, частина українців може менше платити за воду: як добитися зниження сум у платіжках

Раніше ми писали про те, що "Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими

Вам буде цікаво дізнатися майно боржників продаватимуть на аукціоні: які позиції вже є в лотах