В Україні більше не діятимуть графіки відключень електроенергії для певної категорії споживачів. Про це у своєму telegram-каналі повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Чиновник повідомив, що на засіданні уряду було ухвалено постанову, згідно з якою графіки відключень не діятимуть для споживачів, які використовують від 80% електроенергії власного виробництва.

Відключення світла. Фото: скрін youtube

"Для споживачів, що використовують не менше 80% електроенергії власного виробництва, не діятимуть графіки вимкнень", - заявив прем'єр-міністр.

Денис Шмигаль зазначив, що держава запровадила низку програм, які сприяють розвитку децентралізованої генерації. Зокрема як бізнес, так і прості українці можуть брати безвідсоткові кредити на покупку альтернативних джерел енергії.

Популярні новини зараз

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

Видачу повісток обіцяють автоматизувати, щоб отримав кожен

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Сонячні панелі. Фото: скрін youtube

"Це кредити бізнесу і громадянам на створення альтернативної енергетики, безмитне ввезення енергообладнання, спрощення бюрократичних процедур для запуску генераційних установок", - наголосив чиновник.

Варто зазначити, що останніми днями в Україні не відключають електроенергію, оскільки цьому сприяють погодні умови. Проте взимку, на думку експертів, обмежень уникнути не вийде.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "Світло є, але не розслабляйтесь": українців закликають перестрахуватися на випадок раптових блекаутів.

Також наш портал інформував, графіки можуть повернутися: енергетики назвали умови, за яких можливі перебої зі світлом.

Крім того, ми писали, в Yasno звернулися до українців з приводу генераторів: розслаблятися рано.