Процедура передачі показників лічильників може здійснюватися автоматично – без участі споживача. Хто може скористатися такою можливістю, пояснили у компанії YASNO.

Українці можуть назавжди забути про необхідність щомісяця передавати показники лічильника. Однак для цього доведеться позбавитися старого приладу обліку на користь сучасного пристрою з GSM-модулем.

Смарт-лічильники. Фото: скрін youtube

Смарт-лічильник нівелює ризик отримати неправильну платіжку через невчасну передачу даних про споживання. Все робиться автоматично. Ця функція може врятувати гаманці тих, хто тимчасово не живе вдома або був відсутній під час передачі показників.

"Власники звичайних лічильників у такій ситуації отримують розрахунок по середньодобовому споживанню, відповідно, у них сума у рахунку може не відповідати очікуванням", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз

Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії

ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Електролічильник. Фото: скрін youtube

У YASNO зазначили, що у застосуванні та встановленні таких лічильників немає жодних технічних обмежень, за винятком наявності автоматичної системи комерційного обліку електроенергії в будинку. Дізнатися про її наявність можна у компанії, що управляє, голови ОСББ або у оператора системи розподілу.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Yasno звернулися до українців з приводу генераторів: розслаблятися зарано.

Також наш портал інформував, споживачам електроенергії загрожують штрафні санкції: змусять платити по 10 гривень за кВт.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, чому не можна ігнорувати повірку лічильників: комунальники назвали вагомий аргумент.