З 1 січня 2025 року фізичні особи-підприємці (ФОПи), які торгують або надають послуги в населених пунктах з населенням менше ніж 5 тисяч осіб, зобов'язані встановити POS-термінали для безготівкових розрахунків. Ці зміни були затверджені два роки тому і наразі реалізуються поетапно.

Термінал, фото: Pixabay

На даний момент вже відбувся другий етап, коли термінали стали обов'язковими для підприємців у містах і селах з населенням понад 5 тисяч. Нові правила набудуть чинності з 1 січня 2025 року, і всі торгівці, які працюють у менших населених пунктах, повинні будуть забезпечити можливість проведення безготівкових платежів.

Сплата податків, скріншот: YouTube

Однак це правило не поширюється на ФОПи першої групи спрощеної системи оподаткування, які займаються продажем через автомати, організовують виїзну торгівлю або реалізують самостійно вирощену продукцію.

Популярні новини зараз

В Україні "заморожують" виплати на 3 роки: як зміниться реальний розмір пенсій та зарплат

Куб газу – по 15 грн, світло – 7,5 грн: українців обдеруть як липку

Українці можуть отримати до 3000 гривень на оплату газу: що потрібно зробити

В Україні готують новий реєстр чоловіків: що зміниться у військовому обліку

Показати ще

Для них вимога мати POS-термінали вступить в силу з 1 січня 2026 року, незалежно від населення населеного пункту. Крім того, під час воєнного стану це правило не буде застосовуватися до підприємців, які займаються торгівлею на територіях з активними бойовими діями чи в оточенні.

Нагадаємо, з серпня ФОПи заплатять більше: про які суми мова

Раніше ми писали про те, що ідентифікація, доплати та закон про стаж: усі "новинки" серпня, до яких варто готуватися пенсіонерам

Вам буде цікаво дізнатися українці проходитимуть ВЛК за новими правилами, які прискорять призов до війська