На Івано-Франківщині у місті Коломия запланували перерахунок тарифу на захоронення побутових відходів. Це відчутно позначиться на платіжках жителів. Скільки доведеться платити, повідомляє Коломийська міська рада.

На даний момент тариф на вивезення побутових відходів встановлено на рівні 109 гривень за кубометр. Ціну планують збільшити на 33% – до 146,16 гривні за кубометр.

Вивіз сміття. Фото: скрін youtube

"Провівши детальний аналіз структури витрат на проведення видалення (захоронення) побутових відходів та результатів фінансово-господарської діяльності в цій частині з 01.06.2021 – 7 місяців 2024 року вважаємо економічно доцільним збільшити тариф на 32,97%", - йдеться у повідомленні.

Серед причин підвищення тарифу:

Популярні новини зараз

Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

Показати ще
  • зростання цін на пально-мастильні матеріали;
  • інфляційні процеси;
  • збільшення екологічного податку;
  • зростання витрат на утримання та ремонт автотранспорту.

Вивіз сміття, скріншот: YouTube

У міськраді попередили, що питання про запровадження нового тарифу буде розглянуто на найближчому засіданні виконавчого комітету – 20 серпня. Споживачам дали 7 днів на подання зауважень та пропозицій.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, приготування їжі обійдеться як вечеря в ресторані: українців готують до збільшення тарифу на блакитне паливо.

Також наш портал інформував, українці можуть оплачувати лише половину комуналки – як заощадити та не накопичувати борги взимку.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, "Світло є, але не розслабляйтеся": українців закликають перестрахуватися на випадок раптових блекаутів.