Трапляються випадки, коли споживачі хочуть схитрувати та зменшити платіжки за природний газ. Втім, такі авантюри дають зворотний ефект – платити доводиться більше, ніж заощадити.

Так, на Івано-Франківщині українець примудрився в обхід лічильника використати газу майже на 80 тисяч гривень. Про це пише місцеве видання versii.

Лічильник газу. Фото: скрін youtube

Газовики зрозуміли, що справа нечиста, адже згідно з показниками лічильника за минулий опалювальний сезон споживач використав близько 77 кубів і це при великій площі приватного будинку - 186 квадратних метрів. Завдані збитки оцінили у 78 тисяч гривень, які тепер виплатить порушник.

У компанії "Газмережі" заявляють, що подібна економія ніколи не дасть очікуваного результату, адже рано чи пізно факт порушення буде встановлено. Тоді споживачеві доведеться відшкодувати збитки, завдані компанії.

Популярні новини зараз

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

"Ощадбанк" оголосив про зміни: які послуги подорожчають з жовтня

Будуть "чорні" дні та обстріли: тарологиня розповіла про долю українських міст

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Газ. Фото: скрін youtube

У разі втручання в лічильник доведеться ще й купувати новий прилад обліку та оплачувати роботу з його монтажу. Це додатково ще кілька тисяч гривень.

Газовики попереджають, що самовільні врізки та втручання у роботу лічильника - це не тільки не вигідно, а й вкрай небезпечно. Можуть відбуватися витікання газу, а це шлях до надзвичайної ситуації.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, замінити лічильник чи залишитися без газу: українців поставили перед фактом.

Також наш портал інформував, відключення споживачів: через які помилки можуть виникнути проблеми з газовиками.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, перевіряли лічильники – накрутили з десяток кубів: українці зіткнулися з шахраями, як убезпечити себе.