У Чернівцях стався гучний випадок: будинок №8 на вулиці Ярошинській тріснув через ремонтні роботи із заміни мереж. Власниця цього будинку, 58-річна Ольга Федорчук, тепер разом із невісткою та неповнолітньою онукою змушена винаймати житло, оскільки її будинок визнаний аварійним.

Як усе почалося? У квітні на вулиці Ярошинській стартували масштабні роботи із заміни комунікацій. Коли розкопки дісталися будинку Ольги, пішли тріщини по стінах. Спочатку це був тріщинний кут, після того тріщина пішла і між квартирами.

Ольга звернулася до міської ради, і незабаром організували комісію та провели експертизу, яка підтвердила, що тріщини з'явилися саме через підземні роботи.

Тріщини у будинку Ольги / фото: Молодий буковинець

Ольга, яка збирала гроші на будинок 20 років, тепер змушена платити за орендоване житло, що обходиться їй у $300 на місяць. Лише два роки тому вона зробила в будинку капітальний ремонт, оновила опалення і навіть купила другу квартиру для своєї невістки та онуки.

Популярні новини зараз

В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

Видачу повісток обіцяють автоматизувати, щоб отримав кожен

Будуть "чорні" дні та обстріли: тарологиня розповіла про долю українських міст

Показати ще

"Жити нам нема де, третій місяць винаймаємо житло. У квартирі очевидно видно, що підлога йде вниз. Стіна незабаром звалиться. Мені кажуть, що будинок старий і довго б не простояв. І не сьогодні-завтра його треба було б зносити. Але у нас підлога Чернівців – це старі будинки, і люди там мешкають. Впевнена, що мій будинок ще простояв би якийсь час, якби не цей ремонт", – розповідає Ольга.

Тріщини у будинку Ольги / фото: Молодий буковинець

Ситуація з компенсацією виявилася не простою. Депутат міськради Яна Брус закликала мерію допомогти Ользі та компенсувати їй збитки. Вона впевнена, що місто має визнати свою відповідальність і не тягнути справу до суду:

"Зафіксований стан до початку ремонту: будинок не був аварійним. У ньому проживали люди. Тому не варто чекати судів, які, впевнена на сто відсотків, міськрада програє, витративши кошти громади на судові збори. Такі питання краще вирішити, визнавши свою провину ".

Проте міський голова Роман Кличук вважає, що все має вирішуватись у суді.

Тріщини у будинку Ольги / фото: Молодий буковинець

На останній сесії міськради депутати підтримали ідею створення робочої групи для аналізу ситуації. Але, за словами Яни Брус, досі жодної групи створено не було. Вона вважає, що це затягування питання лише ускладнює ситуацію для Ольги, яка втрачає гроші на оренду та нервує через невизначеність.

"Чернівчанка, яка ще вчора мала власне житло, зараз змушена платити по 300 доларів за оренду квартири. Місто не може стояти осторонь", – сказала депутат.

Нагадаємо, харків'яни не витримують 30-годинних тривог: депутати вимагають рішень – чиновники ігнорують

Раніше ми писали про те, що в українців можуть забрати 20% від зарплати чи пенсії: кому варто хвилюватися

Крім того, Знай.ua повідомляв, "Нерви не витримують": депутат пояснив, що робити, якщо ТЦК упаковують у бусик