З настанням осені та початком опалювального сезону українці можуть зіткнутися з новими масштабними відключеннями світла. Споживання електроенергії в цей період традиційно зростає майже на третину, і в умовах існуючих проблем в енергетичному секторі це може призвести до повернення графіків відключень, до яких українці вже звикли за минулий рік.

Про це попередив експерт з енергетичних питань Геннадій Рябцев в ефірі "Київ24". За його словами, ситуація в енергетиці залишається критичною, і можливостей компенсувати різке зростання споживання електроенергії в опалювальний сезон майже немає. Рябцев підкреслив, що навіть відновлення роботи окремих генерацій або побудова нових електроустановок не зможуть повністю задовольнити потреби населення в електроенергії в холодну пору року.

Електроенергія Фото: скрін youtube

Експерт прогнозує, що після зниження температури до -5 градусів та нижче, країна може зіткнутися з відключеннями, які охоплюватимуть три-чотири черги. Це означає, що частина споживачів може залишатися без електроенергії до 12 годин на добу. Така перспектива є тривожною, особливо з огляду на те, що, за прогнозами, нестача електроенергії може досягти чотирьох-п'яти гігаватів.

На жаль, підстав для оптимізму поки що немає. Ситуація може погіршитися, якщо зима буде суворою, а темпи відновлення енергосистеми – недостатніми. Вже зараз зрозуміло, що цей опалювальний сезон стане серйозним випробуванням для українців, які, на жаль, можуть знову зіткнутися з реальністю тривалих відключень електроенергії.

Популярні новини зараз

Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу

Мобілізованим оголосили важливе нововведення

Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Нагадаємо, Тарифи на електроенергію можуть знизити: що має статися

Раніше ми розповідали, що Графіки відключення світла повністю скасують для однієї категорії споживачів: кому пощастить

Також, Від квитанцій стане погано? Українцям назвали умови, за яких зросте тариф на газ