В Україні з 2 вересня 2024 року має запрацювати проєкт "Національного кешбеку", який передбачає повернення частини коштів за купівлю вітчизняних продуктів та товарів. Це прописано в постанові №952, опублікованій на офіційному порталі уряду.

"Національний кешбек" - експериментальний проєкт повернення державою частини кошту покупцям товарів та послуг українського виробництва. Його буде запущено в рамках Всеукраїнської економічної платформи "Зроблено в Україні".

Супермаркет. Фото: скрін youtube

Передбачається, що українці зможуть отримувати до 10% компенсації від вартості придбаного товару. Загалом щомісяця в рамках проєкту можна нагромадити до 3000 гривень кешбеку за товари чи послуги, придбані у українського виробника.

Почати користуватися "Національним кешбеком" можна за допомогою програми "Дія". Там же можна переглядати суму повернутих коштів та витрачати їх на певні послуги.

Популярні новини зараз

"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка

До 9,99 грн за куб: кому доведеться більше платити за газ

Українка була в шоці від харчування в школі – таке і свиням соромно давати

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

Показати ще

Додаток "Дія". Фото: скрін youtube

Серед іншого відомо, що коштами, отриманими назад як кешбек, українці зможуть сплачувати за житлово-комунальні послуги. Тобто купуючи українські товари та послуги можна буде не лише підтримати вітчизняний бізнес, а й заощадити на платіжках.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, нові податки, позбавлення кешбеку та скорочення видатків: які пропонують способи наповнення бюджету.

Також наш портал інформував, штрафи для ФОП зростають невпинно: коли 340 гривень можуть обернутися на 7 100.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, борги за комуналку: як зупинити нарахування пені та уникнути відключення послуг.