Тарифи на електроенергію в Україні залишаться незмінними до кінця 2024 року, більше того, підвищення цін не планується аж до 1 травня 2025 року, таким чином, восени та взимку 2024-2025 років споживачі платитимуть 4,32 грн за кВт-год.

Про це в інтерв'ю OBOZ.UA заявила колишня заступниця міністра Міністерства енергетики Світлана Гринчук. Заступниця міністра пояснила, що чинний тариф на електроенергію діє до кінця квітня 2025 року і підвищення ціни наразі не планується.

"Ми встановили фіксовану єдину ціну для всіх побутових споживачів — 4,32 грн за кВт*год до 30 квітня 2025 року" - заявила Світлана.

Міністр енергетики Герман Галущенко підтвердив цю інформацію, наголосивши, що тариф закріплений урядовою постановою.

"Ціна на електроенергію для побутових споживачів затверджена Постановою №632 до 30 квітня 2025 року. Тому до закінчення опалювального сезону 2024/25 тариф не буде переглядатися" - наголосив він у відповіді на запит народного депутата Олексія Кучеренка.

Популярні новини зараз

Магнітні бурі вдарять з новою силою: які дні найнебезпечніші

Мобілізованим оголосили важливе нововведення

Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Показати ще

Тарифи на електроенергію / фото: Pinterest

Водночас, деякі українці не отримують субсидії через неправильно заповнені заяви або відсутність документів.

Але є способи виправити ситуацію. Як пояснюється на Урядовому порталі, якщо в заяві або декларації є неточності, Пенсійний фонд повідомить про це заявника, і помилку можна виправити протягом 30 днів. Якщо не вистачає документів, субсидія буде виплачена тільки в тому випадку, якщо всі необхідні документи будуть подані протягом 30 днів після подачі заяви.

Заяву на отримання субсидії можна подати особисто в центрі обслуговування Пенсійного фонду, поштою, через електронний портал Пенсійного фонду або за допомогою заяви-анкети, або через портал "Дія". У разі подання заяви онлайн необхідний електронний підпис. Варто також зазначити, що деяким українцям можуть нараховувати завищені показники за використання газу, що може призвести до збільшення рахунків. Щоб уникнути цього, необхідно передавати показання лічильника до газової компанії в період з 1 по 5 число кожного місяця.

Тарифи на комуналку, субсидії / фото: ЦКС

Нагадаємо, українцям готують нові обмеження, як влада "мотивуватиме" платити за комуналку.

Для деяких українців знизиться тариф на електроенергію- детальніше на Знай.ua.

Раніше ми повідомляли, на воду запровадять новий тариф, куб підніметься до 100 гривень.