На українців чекає дуже непроста зима, але деяким громадянам допоможуть максимально підготуватися до проходження опалювального сезону. Ця ініціатива буде втілена міжнародними партнерами, повідомляє Дніпропетровська ОВА.

Міжнародні партнери планують реалізувати кілька проєктів для допомоги у підготовці до зими для українців, які опинилися у складних обставинах. Програма підтримки здійснюватиметься, зокрема, у Дніпропетровській області.

Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube

У регіоні підтримку отримають особи, які проживають на території Нікопольської громади, мешканці комунальних гуртожитків у громадах та внутрішньо переміщені особи.

У рамках програми українцям безкоштовно надаватимуться матеріали для утеплення житла, зокрема спеціальна клейка стрічка для ущільнення вікон та тепловідбивні екрани. ВПО, які перебувають у місцях тимчасового проживання, безкоштовно отримають обігрівачі, а також замінять вікна.

Популярні новини зараз

До 9,99 грн за куб: кому доведеться більше платити за газ

Українка була в шоці від харчування в школі – таке і свиням соромно давати

Увага на квитанції: українців попередили про платіжки за комуналку

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

Показати ще

Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube

Засобами міжнародних партнерів також будуть задоволені потреби у генераторах та зарядних станціях на території області.

Крім того, мешканці прифронтових територій зможуть отримати фінансову допомогу від ЮНІСЕФ – 21 800 гривень на одне домогосподарство. Кошти надають на купівлю твердого палива чи оплату природного газу та електроенергії.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як отримати "зимову субсидію" від благодійників: на тверде паливо, комуналку та інші потреби.

Також наш портал інформував, українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, десятки тисяч гривень, крім зарплати: мобілізовані українці отримають одноразову допомогу, але суми будуть різні.