Для всіх наших дорогих і шанованих читачів, які мають відношення до керування автомобілем або навіть є власниками транспортних засобів, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що в Україні очікуються кардинальні зміни на ринку автомобільного палива. Причому йдеться про зниження, а не зростання цін, незважаючи на підвищення акцизів.

Причиною такої тенденції стало стрімке зниження вартості нафти. Якщо вона затримається на поточному рівні до кінця місяця, то ціни на бензин будуть падати.

Про це стало відомо завдяки даним консалтингової компанії "Нафторинок".

АЗС. Фото: скрін youtube

Наприкінці минулого робочого тижня спостерігалися такі зміни:

Популярні новини зараз

До 9,99 грн за куб: кому доведеться більше платити за газ

Тарифи на воду викликали паніку: прогнозують зростання цін та звільнення

Повістку отримають навіть ті, хто не оновив дані: нові правила призову в Україні

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

Показати ще

- жовтневі ф'ючерси американської марки нафти West Texas Intermediate подешевшали на 1,48 долара за барель – до 67,67 долара (-2,14%);

- жовтневі ф'ючерси марки Brent подешевшали на 1,63 долара за барель – до 71,06 долара (-2,24%).

Brent за тиждень подешевшала на 10% - до найменшого показника з грудня 2021 року. А WTI – на 8%, це мінімальне значення із червня 2023 року.

За даними консалтингової компанії "Нафторинок", середня оптова ціна дизельного палива наприкінці минулого тижня знизилася на 27 копійок за літр – до 43,42 грн. Цьому сприяв слабкий попит та профіцит ринку в Україні, а також падіння дизельних котирувань у Європі.

Зазначено, що прогнози на тиждень пов'язані з низхідною динамікою зовнішніх котирувань, стриманим продажем та перенасиченістю ринку. У короткостроковій перспективі очікується подальше зниження оптових цін.

АЗС. Фото: скрін youtube

Середня оптова ціна бензину А-95 знизилася на 1,11 грн/л – до 47,43 грн/л. Але середня ціна бензину А-95 на АЗС підвищилася протягом тижня на 12 копійок за літр – до 56,59 грн/л.

За даними аналітиків, зараз вартість пального залишається відносно стабільною, зокрема через запаси трейдерів та здешевлення нафти на світовому ринку. Подальше подорожчання на АЗС до середини вересня малоймовірне.

АЗС. Фото: скрін youtube

Обвал цін на нафту практично скасував подорожчання бензину та дизеля. Засновник групи компаній "Прайм" Дмитро Леушкін наголосив, що підстав для підвищення ціни через акцизи "фактично немає".

Головним драйвером на паливному ринку залишається ціна нафти. Якщо до кінця вересня він залишиться на поточному рівні, з'являться підстави для зниження цін.

Нагадаємо, в Україні дорожчає "блакитне паливо": що буде з тарифами для населення.

Раніше повідомлялося, що буде з цінами на бензин, дизель та автогаз: експерти поділилися прогнозами.

Також, 60 грн за літр – лише початок: скільки коштуватиме паливо на АЗС з вересня.