Тарифи на теплову енергію та гарячу воду зростуть на 4% для декількох категорій споживачів. Вартість послуг зміниться з 1 жовтня у Луцьку. Про це йдеться у матеріалі "Суспільного".

Виконавчий комітет міськради ухвалив рішення скоригувати тарифи для державного комунального підприємства "Луцьктепло".

Опалювальний сезон, скріншот з відео

Чиновниця міського департаменту економічної політики Юлія Дацюк пояснила, що нові тарифи на тепло почнуть діяти для кількох категорій споживачів, а саме релігійних організацій, бюджетних установ та інших споживачів. Для населення тарифи не змінюються.

"Для населення і бюджетних організацій цей тариф зріс орієнтовно на 4 %, але зараз для населення діє мораторій. Як платили до лютого 2022-го року, так і будуть платити надалі", - зазначила Юлія Дацюк.

Популярні новини зараз

На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа

Повістку отримають навіть ті, хто не оновив дані: нові правила призову в Україні

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

Показати ще

Опалення. Фото: скрін youtube

Також приблизно на 4% подорожчає вартість гарячої води, але побутових споживачів це також не торкнеться, принаймні доки діє мораторій, який забороняє підвищувати тарифи на дані послуги.

Зазначається, що нові тарифи на опалення та гарячу воду почнуть діяти з 1 жовтня 2024 року до 30 вересня 2025 року.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, комунальники грабують українські сім'ї платіжками у 50 тисяч за тепло, воду та газ: як врятуватися.

Також наш портал інформував, розбіжності у розрахунках, заборгованість чи переплата: як уникнути казусів у комунальних платіжках.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українці стають жертвами шантажу та відключень: ЖКС та приватники ведуть бій за платіжки "побільше".