В Україні спостерігається чергове зростання цін на один із найзатребуваніших продуктів - курячі яйця.

Про причини подорожчання розповів завідувач сектору контролю за регульованими цінами Держпродслужби у Волинській області Сергій Дмитрук у коментарі "Суспільному".

Ціни на яйця, скріншот: YouTube

Фахівець зазначив, що насамперед на підвищення цін на яйця вплинули складові собівартості. Зростання заробітної плати, подорожчання електроенергії та палива – це все закладається у кінцевий цінник.

Ціни на яйця. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

На українців чекають додаткові квитанції: комуналка ще більше випатрає гаманці

Державну допомогу скасують з 1 жовтня: кого залишать без грошей

Соціальна допомога за новими правилами: платитимуть тим, хто раніше і не сподівався

З жовтня почнуться виплати: українці можуть готувати гаманці

Показати ще

Крім того, виробництво яєць трохи поменшало через сезонний фактор. В осінньо-зимовий період, як правило, кури несуться менш охоче.

"Це — заробітна плата, енергоносії, ціни на пальне. Тому, відповідно, і дорожчає ця група. Окрім того, яйця курячі – це трохи сезонний товар. І зараз його заготівля йде на спад, маю на увазі, по кількості яєць", - пояснив. Сергій Дмитрук.

Ціни на яйця, скріншот: YouTube

Ціни на яйця

В українських супермаркетах спостерігається подорожчання курячих яєць у середньому на 2 гривні.

Так, середній цінник на яйця торгової марки "Квочка" поки що залишається незмінним - 40,80 гривні за десяток. На 2 гривні дорожче продається десяток яєць ТМ "Ясенсвіт". Упаковка на 18 яєць цієї торгової марки збільшилася у вартості з 68,06 до 70,73 гривні.

Ціни на яйця. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, від цінників серце в п'яти втече: економіст прогнозує подорожчання м'яса та сала.

Також наш портал інформував, гаманці будуть пустіти зі швидкістю світла: прогноз цін на овочі в Україні.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, м'ясні продукти вже розкіш: бекон, буженина та яловичина стануть фатальним ударом для гаманця.