Радник керівника КП" Київський метрополітен " Наталія Макогон під час телеефіру розповіла про перспективи відкриття 5 нових станціях, які суттєво зможуть розвантажити наземний транспорт.

Про перспективи будівництва нових станцій метро чиновниця розповіла програмі "Час Online" на "5 каналі".

Так, згідно з коментарем Наталії Макогон, нові станції метро на масиві Виноградар "Мостицька" і "Проспект Правди" в даний момент знаходяться в активній фазі будівництва. Їх планують відкрити до кінця 2020 - початку 2021 років. Метро на Виноградар обійдеться Києву приблизно шість мільярдів гривень за три роки.

Завантажений масив "Новобіличі", через який в місто йде потужний автомобільний трафік із передмістя, також може обзавестися своєю станцією метро.

Як зазначила Макогон, зараз в цій галузі будівництва йдуть проектні роботи. Планується робити транспортний хаб, який об'єднає станцію метро зі станціями електрички та автобусів. Роботи там йдуть, але поки не в активній фазі.

Довгоочікуване метро на Троєщину вимагає величезних інвестицій, повідомила Радник керівника КП "Київський метрополітен", тому в даний момент ведуться переговори з Китаєм.

Як виявилося, вулиця Берковецька, на якій розташоване справжнє торгове місто, також може отримати свою станцію однієї з гілок Київського метрополітену. Станція так і може називатися - "Берковецька".

"На цей рік нічого немає. На наступний рік теж швидше за все нічого не буде. Поки метрополітен не добудує Виноградар, говорити про наступну станцію ще рано. Є обмежений бюджет у міста, і в залежності від нього буде відомо, куди метро може рухатися далі", – заявила Макогон.

Популярні новини зараз

Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Показати ще

Нагадаємо, що КП "Київський метрополітен" закриває вихід зі станції "Святошин" на проспект Перемоги. На підприємстві попереджають, що в години пік, щоб уникнути стовпотворіння людей можуть періодично обмежувати вхід в робочий вестибюль.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", у Львові урочисте відкриття великого торгового центру викликало ажіотаж і стовпотворіння відвідувачів, спраглих першими потрапити всередину.

Також портал "Знай.uа" писав, що у метро Харкова відбулася чергова надзвичайна подія, що залишила багато незадоволених громадян.