У Центральній геофізичній обсерваторії ім. Бориса Срезневського повідомили про перший найспекотніший день літа. За спостереженнями, максимальна температура повітря в столиці 10 червня вперше цього літа досягла +30,8 °C

Про це повідомляє портал "Сегодня"

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"За прогнозами Українського гідрометцентру така спека буде триматися далі. Спекотних днів з максимальною температурою повітря понад 30 градусів було більше в 2010 році – аж 44", - кажуть синоптики.

Популярні новини зараз

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

Варто відзначити, що в 2010 році максимальна температура 12 червня становила + 34°С. А мінімальна для цього дня було у 1950 році – всього 5,2°C

Також в обсерваторії розповіли, що за 138 років спостереження у Києві було 11 років, коли температура повітря влітку взагалі не сягала +30,0 °С. Тобто кожен 12 рік був досить прохолодним.

Нагадаємо, що в Харкові та по всій області встановилася суха, спекотна погода, що може призвести до нещасних випадків. Жителів Харківщини просять дотримуватися правил безпеки для того, щоб захистити і себе, і свій регіон.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", найвищу температуру в Дніпрі в цей день синоптики зафіксували у 1986, тоді стовпчики термометра показали 34°. А ось найнижча температура спостерігалася у 1950, тоді синоптики зафіксували 8.0°.

Також портал "Знай.uа" писав, що у цьому році літо в Україні буде аномальним. Через значні зміни клімату воно триватиме не три місяці, як зазвичай, а тільки два.