У 2019 році поліція Києва зафіксувала понад півтори сотні випадків анонімних повідомлень, з яких було розкрито близько 60.

Про це повідомляє портал "Вечірній Київ"

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

За даними правоохоронних органів, затриманих злочинців притягнули до відповідальності за статтями Кримінального кодексу.

Популярні новини зараз

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Показати ще

"Мінери" понесуть покарання, передбачене ст. 259 КК — завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці чи пошкодження об'єктів власності.За такі діяння можуть відправити за грати на строк від двох до восьми років (в залежності від тяжкості наслідків).

Інколи слідство кваліфікує дії "мінерів" за ст. 296 КК: штраф — від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (8500 — 17000 грн), арешт (до шести місяців), обмеження волі (до п'яти років) або ув`язненням (від двох до п'яти років).

Проблеми кваліфікації пов`язані з тим, що такі злочини розцінюються як хуліганські дії, оскільки вони не відповідають ознакам тероризму.

Нагадаємо, що у неділю, 16 червня, по Києву знову прокотилася хвиля мінувань. Співробітники екстрених служб були спрямовані на потрібні адреси.

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", через анонімне повідомлення про замінування станція метро "Олімпійська" у Києві не працювала на вхід та вихід пасажирів, поїзди їздили без зупинки на станції.

Також портал "Знай.ua" писав, що поліція затримала львів'янина, який п'ятнадцять разів "мінував" одне відділення поліції у Запоріжжі.