У Києві почався скандал через повернення екс-заступника глави Адміністрації президента часів втікача Віктора Януковича Андрія Портнова у Київський національний університет імені Тараса Шевченка.

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Так, студенти і випускники обурилися з приводу такого рішення. З метою зняти з посади Портнова, вони організували акцію протесту "Ні Портнову в КНУ", яка розпочалася під стінами університету 20 червня в 18:30.

В 2015 році Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження Портнова за підозрою у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем, зловживання владою або службовим становищем. Однак прокуратура так і не змогла довести причетність Портнова до злочинів.

За версією мітингувальників, навіть факт того, що Портнов працював в Адміністрації Президента Януковича, позбавляє його будь-якого права викладати у КНУ імені Шевченка.

Популярні новини зараз

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"

Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок

Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу

Показати ще

Андрій Портнов

Ректор внз Леонід Губерський дуже довго відсиджувався в своєму кабінети і не виходив до студентів. Лише ближче до опівночі він вийшов до мітингувальників з публічними вибаченнями і скасував наказ про призначення Портнова.

Текст наказу зачитав представник профспілки студентів вузу, в ньому йдеться, що призначення Портнова на посаду викладача юридичного факультету від 1 березня 2019 року скасовано.

Портнов вже відмітив, що спокійно приймає це рішення та "продовжує займатись Порошенко"

Нагадаємо, тисячі людей об'єдналися на сидячому протесті в Києві, перші кадри.

Як повідомляв Знай. ua, сотні розлючених українців паралізували Київ, центр стягують поліцію.

Також Знай. ua писав, про масштабний мітинг під Адміністрацією Зеленського.