Представники КП “Європейський культурний центр “Краків” заявляють, що капремонт у приміщенні однойменного кінотеатру було розпочато без узгодження з ними, без документації та плану робіт, вони побоюються, що після реконструкції будівлю по вул. Русанівська набережна, 12 їм вже не повернуть.

Про це повідомляє портал "КиевVласть"

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

А ініціатор реконструкції депутат Київради Олесь Маляревич (фракція “Солідарність”) пояснив, що після завершення ремонту його будинок та земля під ним будуть передані КП “Європейський культурний центр “Краків”.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Показати ще

Варто відзначити, що ще 20 жовтня в кінотеатрі “Краків” розпочався капітальний ремонт. Але тепер представники КП “Європейський культурний центр “Краків” (*), які зареєстровані в будівлі, бояться, що після завершення робіт приміщення їм не віддадуть, а організують там комерційний кінотеатр.

За словами екс-голови КП “Європейський культурний центр “Краків” Олександра Білери, комунальне підприємство не отримало жодних документів та плану робіт у будинку.

“Покрівля, яка ніде не протікала, її демонтували - зараз йде дощ, все затікає… Просимо пана Поворозника (першого заступника голови КМДА Миколи Поворозника - KV) включитися, оскільки під загрозою - громадський проект № 445 “Сонячні батареї” (Створення системи альтернативних і відновлюваних джерел енергії (сонячні батареї) з виготовленням проектно-кошторисної документації - для кінотеатру “Краків” - KV), які повинні були тут бути встановлені. Тепер їх, можливо, взагалі не поставлять, і суспільний бюджет злітає”, - додав він.

Нагадаємо, що мешканці Святошинського району, як ніхто, знають про тернистий шлях відвойовування парків з рук забудовників і яких зусиль коштує відвойоване право на облаштування прилеглої території.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", на засіданні Постійної комісії Київради з питань культури, туризму та інформаційної політики вирішувалася доля одного з столичних муніципальних кінотеатрів.

Також портал "Знай.uа" писав, що киян глибоко обурили чутки про закриття кінотеатру "Київ" по вулиці Великій Васильківській, який давно став улюбленим місцем дозвілля городян.