Вісім столичних пляжів в цьому році отримали екологічні сертифікати – міжнародну нагороду "Блакитний прапор". Серед них – сім муніципальних пляжів: "Веселка", "Венеція", "Галерна" і "Молодіжний", "Дитячий", "Золотий" і "Пуща-Водиця", та один приватний.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Це означає, що пляж відповідає міжнародним критеріям і вимогам, що стосуються якості води, комфорту і безпеки на пляжі, екологічного менеджменту, рівнем сервісу. Загалом, щоб отримати прапор, пляж повинен відповідати 32 критеріям", – зазначив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.

Нагадаємо, в 2017 році лише 3 пляжі мали блакитний прапор. За останні три роки відремонтували чотири пляжі: "Веселка", "Венеція", "Молодіжний", "Пуща-Водиця", а в цьому році планують завершити капремонт ще трьох – "Троєщина", "Вир" і "Галерна".

"Ми також наполегливо просимо киян і гостей столиці купатися тільки на тих пляжах, які пристосовані до цього. Там є рятувальні пости та рятувальники стежать за безпекою людей. Купання на стихійних територіях відпочинку – небезпечно", – нагадав Петро Пантелєєв.

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Нагадаємо, раніше ми називали топ найкращих місць для літнього релаксу у Києві.

Як повідомляв портал Знай.ua, у цьому році в Києві діють 14 пляжів.

Також Знай.ua писав, у Києві з'явилася перша smart-вулиця