У вівторок, 2 липня, із самого ранку небо над Києвом затягнуть густі хмари, які після обіду принесуть довгоочікувану прохолоду. Також синоптики прогнозують опади у вигляді дощу та грозу.

Про це повідомляє Український гідрометцентр.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

За словами синоптиків, чекати сильного похолодання не потрібно. Вдень стовпчик термометра підніметься до 27°C градусів тепла. А вночі температура повітря буде близько 22°C.

Популярні новини зараз

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Показати ще

Варто зазначити, що 2 липня відзначається день пам'яті мученика Зосими. У народі Зосима вважається покровителем бджіл. З цього часу бджоли починають заносити мед і заливати соти. Оскільки день присвячений бджолам, то й погоду наші пращури визначали за їх поведінкою. Коли бджоли сильно летять до своїх вуликів, то скоро буде дощ; стають злішими, частіше жалять — перед засухою; сидять на стінках вулика — до сильної спеки.

Нагадаємо, що у вівторок в Україні буде переважно дощова погода і варто очікувати грози. Опадів не прогнозують, лише на Півдні України.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", спека повернулася в Україну з настанням липня. В більшості областей протягом дня температура зросте до +30… +35 градусів.

Також портал "Знай.uа" писав, що липень в Україні в цьому році буде дуже спекотним, але температура повітря утримуватиметься на рівні +30 градусів.