Сезон відпусток у самому розпалі, тому всі хочуть податись до моря. Але що краще в поїздці на море: потяги, автобуси чи маршрутки?

Більшість українців воліють відпочивати на Чорному чи Азовському морі, деякі також для відпочинку вибирають Карпати.

Але все таки в поїздці вас може чекати неприємний сюрприз, пов'язаний з сервісом в транспорті. Навіть якщо ви купили дорогий квиток на потяг, це не гарантія того, що там буде кондиціонер.

Про це повідомляє ТСН.

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Укрзалізниця запевняє, що майже в половині всіх вагонів є кондиціонери — в 1304 із близько трьох тисяч. А у звичайних вагонах, які випущені в 1954 році така опція не передбачена. У підсумку пасажирів чекає спека з температурою до +30 градусів, а вартість 11-годинної поїздки в плацкартному вагоні до моря — 160 гривень.

Практично така ж ситуація і в поїздах, які везуть на Західну Україну за 324 гривень. Якщо ви хочете поїхати у Львів з кондиціонером поїздом, то це обійдеться вам в 740 гривень.

Для комфортної поїздки на море можна вибрати автобус VIP-класу, в якому є кондиціонер, безкоштовний Wi-Fi, одномісні сидіння, кава-машина, біля кожного місця є розетки, встановлені монітори і є можливість дивитися фільми, ремені безпеки, і навіть туалет.

Квиток коштує 415 гривень, а шлях від Києва до Одеси займає 6 годин. Інші автобуси пропонують доїхати на годину довше, без кондиціонерів і на сто гривень дешевше.

В маршрутці сполученням Київ — Одеса вартість поїздки становить 400 гривень, але умови значно поступаються, та ременів безпеки тут немає.

Також до моря можна доїхати автомобілем. На сервісі BlaBlaCar широкий вибір таких пропозицій, і ціна відповідно також сильно варіюється.

Нагадаємо, що у мережі показали ТОП безкоштовних заходів, які варто відвідати в липні в Києві.

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua" , у неділю, 30 червня, в Україні відзначають свято День молоді. Щорічно в цей день проводять різноманітні концерти та заходи.

Також портал "Знай.ua" писав, що у п'ятницю, 28 червня у Дніпропетровську місцеві жителі відзначили День Конституції України.