8 серпня біля столичного кінотеатру "Київ" активісти влаштували мітинг. Вони вимагали від нового орендаря Cinema City опублікувати концепцію розвитку і відновити його роботу.

Про це повідомляє портал "Obozrevatel"

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Як відомо, кінотеатр з 7 червня перебуває на інвентаризації і закритий для відвідувачів. План його розвитку був затверджений у договорі оренди, але громадськість Києва досі не могла з ним ознайомитися.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

Близько 50 учасників акції прийшли висловити підтримку кінотеатру "як вільного суспільного простору, де демонструється незалежне авторське кіно".

Чудові новини!

Тепер Знай.uа став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій.Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

"Ми виступаємо за незалежне авторське кіно, вільний суспільний простір, доступність культури, чесний суд і справедливий конкурс для тих, хто орендує знаковий кінотеатр, але проти його незаконного захоплення і сумнівного конкурсу від КМДА", – заявили активісти.

Нагадаємо, що зустріч президента України з активістами ГО "АвтоЕвроСила" підштовхнула євробляхерів до організації чергової акції.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", у Харкові більше сотні людей вийшли на акцію протесту під відновленим бюстом Жукова. Люди вимагають прибрати його.

Також портал "Знай.uа" писав, що під офісом NewsOne у Києві розпочався протест через можливе проведення телемосту з пропагандистським російським каналом "Росія 24".