У серпні студенти з’їжджаються до столиці на навчання та винаймають житло, тому ціни на оренду дуже високі. Вартість оселі може підскочити на тисячу за півдня.

Про це повідомляє ТСН.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Студентська рада заселяє першокурсників. Старшокурсники свій гуртожиток вже до ладу довели: Міша і Лєра керували будзагоном із 13 людей під наглядом майстрів. Усі уклали угоду з університетом і за два тижні ремонтних робіт заробили більше двох мінімальних зарплат. Вони фарбували стіни, труби, білили стелі.

Популярні новини зараз

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Показати ще

"Спочатку наноситься початкова штукатурка, вона висихає, на наступний день її зачищаємо, наносимо новий шар штукатурки, знову зачищаємо і потім вже фарбуємо", - розповіла філолог Лєра.

Чудові новини!

Тепер Знай.uа став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

У кімнатах, які розраховані від 2-х до 4-х мешканців, стандартний набір: ліжко, столи, шафи, полиці. Світлані пощастило – у сина буде ще й холодильник і мікрохвильовка, вони залишилися від попередників.

"Я очікувала гіршого, знаєте, ще з радянських часів. Гарно", - каже вона.

Все – за 520 гривень на місяць. Це середня вартість гуртожитків, бо за законом ціна не може перевищувати 40% стипендії.

"Протягом наступних 2-3 місяців, як правило, до нового року певна частина студентів з’їжджає на квартиру. Об’єднуються, знімають", - пояснює проректор із соціальної роботи Оксана Вовк.

Нагадаємо, що у Києві люди збільшують квадратні метри свого житла будь-якими способами.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", квартира у Києві – ласий шматок, тому шахраї продовжують придумувати нові схеми для заволодіння житлом довірливих громадян.

Також портал "Знай.uа" писав, що у Львові провели складну махінацію із незаконним будівництвом.