Мер столиці нещодавно повідомив про подорожчання будівництва Шулявського мосту. Його вартість зросла до 1,05 млрд грн. Нагадаємо, що міст обвалився в лютому 2017 року й з того часу досі ведуться ремонтні роботи. Це призвело до постійних заторів в столиці, які вже 2 роки паралізують рух в місті. Ситуацію з транспортним колапсом прокоментував голова київської міської партійної організації Громадського руху «Рідна країна» Олександр Федоренко.

«Для мене, як для киянина, що платить податки та постійно проживає в столиці, незрозуміло чому в пріоритеті для міської влади інтереси забудовників та друзів. Шулявський міст вже два роки не можуть відремонтувати близькі до оточення мера будівельні компанії. Це стало серйозною проблемою для киян, які годинами змушені стояти в заторах. Водночас пішохідний міст був збудований у рекордні строки.»

Політик пояснив, чому на ситуацію не можуть вплинути мешканці міста.

«У киян повністю забрали контроль над діяльністю влади. Пріоритетні об’єкти залишаються без уваги, а на ті, які вигідні друзям влади, виділяють неймовірні кошти. Я вважаю, що в даному випадку єдиним виходом є повернення районних рад, а значить повернення контролю над витратами з бюджету. Якби перед киянами стояло питання– будувати пішохідний міст за півмільярда гривень чи пришвидшити реконструкцію Шулявського мосту, відповідь була б очевидною. Киянам пора повернути контроль над містом, тому наша команда буде брати участь у виборах міського голови та місцевих виборах й наполягати на поверненні дієвих районних рад.»