Керівництво одного з найавторитетніших видань The New York Times піклується про своїх читачів та поки що не збирається замінювати русифіковану транслітерацію Києва.

Варто зазначити, що міжнародні ЗМІ один за одним вводять зміни у написанні столиці України. Наразі вже 9 впливових видань почали писати Kyiv, а не Kiev. Останньою, хто долучився до цього переліку, стала американська газета The Washington Post.

У керівництва Голосу Америки виникли питання з цього приводу до редакційна колегія видання The New York Times, які не поспішають вводити зміни до усталеного варіанту написання назви столиці України. 16 жовтня Голос Америки надіслав до редакції The New York Times відповідний коментар.

Популярні новини зараз

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Віце-президент з комунікацій The New York Times Даніель Роудс повідомив, що питання вже стояло на розгляді міжнародного відділу видання. "Ми не пишемо Koln (for Cologne) [Кельн] або Firenze (for Florence) [Флоренція]. Ми вважаємо, що для більшості англомовних читачів Kiev більш знайоме [написання] ніж Kyiv, і ми загалом надаємо перевагу найбільш усталеному та звичному використанню для ясності нашої аудиторії. З огляду на це, ми знаємо про дискусію і продовжуватимемо розглядати ситуацію у ході подій",- зазначив Даніель Роудс.

Нагадаємо, що стартував Національний відбір на міжнародний конкурс "Євробачення-2020"

Як повідомляв портал Знай.ua, ініціативи команди президента щодо наступу на зелену енергетику є поганим сигналом для інвесторів, що підриває довіру до країни.

Також Знай.ua писав про те, що міністерство цифровий трансформації планує легалізувати діяльність з майнингу криптововалют