Рік тому мерія провела конкурс, щоб відремонтувати Шулявський шляхопровід за 600 мільйонів гривень. Тоді за роботу взялася компанія друга мера Києва Максима Микитася. Але, гроші для будівництва скінчилися ще на половині ремонтних робіт. Саме тому Віталій Кличко своїм розпорядженням підняв вартість робіт до мільярда гривень.

Про це повідомляє ТСН.

За договором, який міська влада Києва підписала з генпідрядником, міст мали відремонтувати у червні, тобто ще 4 місяці тому. Будівельники Києва в один голос говорили, що ремонт Шулявського шляхопроводу коштує в межах 200 мільйонів гривень, але аж ніяк не 600, за які взялася працювати компанія "Спецбуд-плюс".


Під час досудового розслідування встановлено, що у квітні 2018 року голова тендерного комітету – перший заступник комунального підприємства "Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва" Лісневський Роман повідомив співрозмовнику про те, яке підприємство буде переможцем, тобто, ще до офіційного визначення переможця.

Представник однієї зі столичних компаній Юрій Кучерук розповів, що в колі будівельників усі давно знають, що тендери в Києві - суцільний фарс. Все через те, що переможець відомий наперед.

"Задовго до тендеру вже є генпідрядник. По Шулявському мосту до дня проведення закупівлі в місті вже всі, в своїх колах, вже мали думку, хто переможе. Хто виграє", - каже представник приватної будівельної компанії Юрій Кучерук.

Журналісти вже неодноразово ловили мера Києва Віталія Кличка на дружбі та тісних відносинах з Микитасем. Адже його не одноразово бачили, як він літав на його приватному літаку. А також журналістам вдалося зафіксувати їх спільну подорож з Італії.


Тому Микитасеві не важко було виграти тендер, особливо спираючись на те, що у ньому брало участь дві його компанії. Тож, фірма Микитася "Північно-український будівельний альянс" обіграла фірму Микитася "Спецбуд-плюс" і приступила до руйнування знаменитого "втомленого" мосту.

Генеральний підрядник взяв у субпідрядники підприємство "Сінта-Сервіс", через яке проганяють мільйони гривень на інші фірми для закупівлі труб. Але варто зазначити, що частина підприємств є фіктивними.

"Встановлено, що ТОВ "Укрпостачбуд+", ТОВ "Новекс-буд" та ТОВ "Віленд Хелс" можуть бути підприємствами з ознаками фіктивності". Під час виїзду за адресами місцезнаходження ТОВ "Укрпостабуд+" та ТОВ "Новекс-буд" встановлено, що останні за відповідними адресами відсутні", - з матеріалів ухвали Солом'янського суду від 20 березня 2019 року.

За даними слідства перші 10 мільйонів пішли не на будівництво, а розчинилися в лабіринті підставних фірм. Правоохоронці встановили, що субпідрядник "Сінта-сервіс" перераховує гроші ще на два підприємства - "Трубні системи" та "Альянс ресурс". Ці фірми спеціалізуються на трубах з Індії. Продукція дешева, але Києву її перепродають з гігантською націнкою. І мова не про 100 відсотків і навіть не 200, а іноді і всі 400.

"Наприклад, 1 метр труби ВЧШГ з замковим з’єднанням Electrolok DN500 L=5,5 мм поставлявся на ПП "Сінта-Сервіс" по ціні 8 788,08 грн за 1 метр, а до цього труба була імпортована по ціні 2 410 гривень за 1 метр", - з матеріалів ухвали Солом’янського суду від 20 березня 2019 року.

Популярні новини зараз

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показати ще

Нагадуємо, що в найближчі дні через будівництво Шулявського мосту перекриють ділянку проспекту Перемоги, яку можна буде об’їхати по прилеглих вулицях.

Раніше Знай.ua повідомляв лоукост SkyUp запустив бюджетний рейс до Нового року.

Також Знай.ua писав у Кличка пояснили, що буде з Києві з тарифами на воду і тепло.