Пролетіти над Батьківщиною-матір'ю, подивитися в телескоп Миколаївської астрономічної обсерваторії, побачити оригінали робіт Малевича та Архипенка, дізнатися, як народжується бурштин і як виглядали перші срібні гривні Київської Русі, — все це можна буде побачити з 14 листопада, у Києві відкриється мультимедійна виставка Ukraine WOW.

Метою виставки є мандри Україною, не виходячи з Центрального залізничного вокзалу. Ukraine WOW "Укрзалізниця" відкриває новий виставковий простір, де раніше бул багажне відділення, що припадало пилом близько 20-ти років. Тепер це територія понад 3000 кв. м для виставок, конференцій, показів мод. І все це — прямо в серці української столиці.

«Виставка Ukraine WOW покликана розповісти про все найкраще, що є в Україні, та надихнути українців більше подорожувати, — говорить Євген Кравцов, голова правління АТ "Укрзалізниця". — Центральний залізничний вокзал якнайкраще підходить для такої виставки, адже щодня саме сюди приїжджають і звідси виїжджають тисячі пасажирів. Наступні два місяці, вітаючись чи прощаючись зі столицею, українці та гості з-за кордону зможуть закохатися в Україну і сказати: “Вау, яка вона неймовірна!”»

Ukraine WOW це сім смислових блоків, які дають можливість відкривати для себе Україну, виставка настілки зачаровує, що в своїй міні-подорожі ви відчуєте запахи степу та почуєте шуму моря. Побачите все від останнього автопортрета Казимира Малевича до скульптур Олександра Архипенка. Від унікальної абетки Георгія Нарбута до мазанки, на стінах якої відтворені роботи Поліни Райко. Від рожевого вагона, в якому звучать сни та мрії, до віртуальної реальності, що дозволяє літати над Батьківщиною-матір'ю, гуляти відновленим Невицьким замком та зсередини побачити "дев'ятку" — найпотужнішу доменну піч у Європі. Окрім того, це ще й можливість озвучити мультфільми про видатних українців.

Глядачі побачать все - географію, промисловість, історію та культуру України.

Ukraine Wow — спроба відкрити свою країну з невідомої сторони, знову переконатися в її чарівності.

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Показати ще

Над створенням Ukraine WOW працює агенція Gres Todorchuk. Кураторами проєкту стали Ксенія Малих та Євгеній Стасіневич. Дизайн Ukraine WOW розробила агенція Banda, автори бренду України — Ukraine NOW. Мультимедійні інсталяції готує команда Photinus. Серед численних партнерів Ukraine WOW: Ukrainer, Depositphotos, "Книга-мандрівка. Україна", Expolight, музеї та приватні інституції.

Виставка відбудеться: Київський центральний залізничний вокзал, виставковий простір "Будівля багажного відділення з рампою, корпус В".

14 листопада – 29 грудня (понеділок вихідний), 11:00-20:00.

Вхід: 50 грн.

Усі кошти від продажу квитків будуть спрямовані на соціальні проєкти "Укрзалізниці".

Нагадаємо, Мона Ліза зникне? З найкращим шедевром Да Вінчі сталося непоправне, світ втрачає Джоконду

Як повідомляв раніше Знай.ua, франківськ повернеться у Льодовиковий період: українцям влаштують драйвове шоу у серці Прикарпаття

Також Знай.ua писав про те, що чотиринога жінка "зламала мозок" сотням людей: ненароджений сіамський близнюк чи дивний набір органів