Як відомо, увечері в понеділок, 21 жовтня, аеропорт "Бориспіль" частково припинив свою роботу. Причиною цьому послужила концентрація парів аміаку в повітрі.

На даний момент аеропорт працює у звичайному режимі. Але жителі Бориспільського району ще в понеділок скаржилися на ситуацію з забрудненням.

Що сталося

Увечері в понеділок в аеропорту "Бориспіль" і наближених районах почали відчувати різкий запах аміаку. За даними МВС України, повідомлення про це надійшло в ДСНС приблизно в 18:20.

за Причиною цього стала обробка полів поблизу аеропорту.

Популярні новини зараз

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Показати ще

Слід зазначити, що аміак — це токсична речовина, яка часто використовують у виробництві азотних добрив.

В результаті НП, робота аеропорту була частково паралізована, а саме обслуговування в терміналах призупинили, вильоти з терміналу F затримали. До того ж, повідомили, що роботу кондиціонерів в аеропорту призупинили, щоб уникнути попадання токсичних парів.

Співробітники ДСНС, які прибули на місце НП, підтвердили наявність в повітрі аміаку, однак концентрація не перевищувала норму. Після перевірки повідомили про прийнятному результаті, і аеропорт відновив роботу. Це сталося 21 жовтня приблизно о 20:11.

Приблизно 50 чоловік, які перебували в зоні аеропорту, поскаржилися на погіршення самопочуття. Один працівник авіакомпанії "Sky Up" був госпіталізований, а решту ж медики оглянули на місці.

Вже вранці 22 жовтня Бориспіль працює в штатному режимі.

Що розповіли пасажири і місцеві жителі

Деякі пасажири по прибутті до Києва приблизно годину прочекали в літаку. Інші скаржилися на умови: насамперед задуху і брак води.

Відповідні скарги вони залишали в коментарях на сторінці аеропорту Бориспіль.

Люди також повідомляли про конфлікти, які виникли через затримку з багажем і тимчасову перерву в обслуговуванні аеропорту.

До того ж, мешканці Бориспільського району ввечері в понеділок скаржилися на незвичайний запах.

Шеф-редактор проекту theБабель Катерина Коберник, яка якраз проживає поблизу аеропорту, відсутності здивувалася перевірок спеціалістів за межами його території.

Офіційних коментарів від місцевої влади про забруднення повітря станом на ранок вівторка, 22 жовтня, не було.

Нагадаємо, що у міжнародному аеропорту "Бориспіль" зупинили обслуговування в терміналах і скасували частину рейсів через забруднення аміаком.

Як повідомляв портал Знай.ua, аеропорт Запоріжжя відкрився в 6 ранку після капітального ремонту аеродрому, який охопив заміну покриттів злітно-посадкової смуги, руліжної доріжки та перону.

Також портал Знай.ua писав, що українським авіакомпаніям вдалося без затримок у вересні виконати 86,2 % рейсів з 5122.