Масштабне провалля на Шота Руставелі в самісінькому центрі столиці, що сколихнуло всю країну, користувачі соцмереж прозвали "лейблом ганьби" мера Києва Віталія Кличка. Втім, кияни не перестають обговорювати ще одну, не менш кричущу, тему – відсутність опалення в сотнях квартир. І, дійсно, Контактний центр міста Києва 1551 виявився буквально завалений десятками тисяч скарг. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Прорив труби - фото Київвласть

Маса скарг з Подільського району: "Комунальним господарством в місті ніхто не займається"

Судячи по кількості скарг, що надійшли до нашої редакції та розміщеним на сайті Контактного центру 1551, одним з найпроблемніших районів цього року виявився Подільський.

"Цей рік розпочався крижаним холодом для моєї родини: батареї стали ледь теплими тільки минулого тижня, і то це майже непомітно – радіатори кімнатної температури. Повноцінно зігрітися вдома й досі не вдається. Та, незважаючи на це, платіжки нам прийшли у повному обсязі. Але ж за що я маю платити в моєму випадку, якщо родина й надалі мерзне?!", – скаржиться Олег Миколайович, мешканець будинку по вул. Проспект Правди, 68, що в Подільському районі.

Популярні новини зараз

Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Показати ще

Невідповідності температури в оселі та отриманим квитанціям обурюється і мешканка будинку на проспекті Правди, 92. Звернення № Х-5117 (5725217) доручено для виправлення ситуації Подільській РДА.

А ось наступне звернення було доручено району теплових мереж "Нивки".

"Відсутнє опалення в одній кімнаті. Неодноразово були звернення у ЖЕК. Станом на 15.11.2019 опалення так і немає, але прийшов рахунок за жовтень, а також прийде рахунок за листопад, за опалення, в повному обсязі ( так як опалення централізоване і немає квартирного лічильника)", – обурюється автор звернення № Д-14491 (5727680) від 15 листопада.

Жахливий стан комунальної сфери у місті коментують і політики.

"На жаль, комунальним господарством в місті ніхто не займається. Ми пам'ятаємо, як у киян, взагалі, ціле літо не було гарячої води і, так само, минулого року у людей тижнями не було опалення. Наявність холодних батарей вже є звичною картиною для Києва. Нещодавно знову на Шота Руставелі стався провал дорожнього полотна – при чому, в тому місці, де і рік тому. Все це говорить про те, що у міської влади нема бажання та хисту опікуватися цими проблемами – вони зайняті іншими якимись справами, на кшталт хаотичної забудови столиці", – зазначає голова київського осередку політичної партії Миколи Томенка "Рідна країна" Олександр Федоренко.

Прорив на Шота Руставелі, Київ. Фото: ВВС Україна

Понад 45 тис скарг: найбільша кількість – з Шевченківського та Солом'янського районів

Тож, аби з'ясувати загальну кількість заяв від жителів столиці, Знай.ua звернувся до КБУ "Контактний центр міста Києва 1551". І, чесно кажучи, відповідь виявилась просто шокуючою. Як виявилося, тільки за 3 тижні на 1551 надійшло понад 45 тисяч відповідних скарг.

"До комунальної бюджетної установи "Контактний центр міста Києва 1551" у період з 20.10.2019 до 10.11.2019 надійшло 45 тисяч 396 звернень щодо підключення опалення. Усі звернення зареєстровані в інформаційно-аналітичній системі "CRM 1551" та були направлені на розгляд за належністю до відповідних виконавців", – повідомив Знай.ua заступник керівника апарату Євген Ситніченко.

Розриття - фото Наш Київ

Найбільша кількість скарг надійшла з приводу відсутності опалення – 23 тис 252. При чому, як це не дивно, рекордне число звернень, 5800 заяв, було відправлено мешканцями одного з центральних районів міста – Шевченківського.

На 2 місці "анти-топу" є питання відсутності опалення по стояку із показником у 18 тис 122 звернення. Лідером у цій "номінації" став Солом'янський район, жителі якого за цей період залишили 2820 скарг.

3 місце у топ-10 посіло питання незадовільної температури опалення. З різницею у 2 звернення найбільша кількість відповідних скарг була зафіксована в Оболонському та Солом'янському районах.

Прорив теплотраси в Києві, Уніан

Якщо ж підсумувати скарги по кожному з районів Києва, то виходить наступна картина:

Печерський – 1964 звернення;

Голосіївський – 2036 звернень;

Деснянський – 3012 звернень;

Подільський – 3490 звернень;

Оболонський – 4218 звернень;

Дарницький – 4286 звернень;

Дніпровський – 5010 звернень;

Святошинський – 5742 звернення;

Солом'янський – 7018 звернень;

Шевченківський – 8350 звернень.

Варто зазначити, що саме в Солом'янському районі, який очолює топ-10 за кількістю скарг, розташований скандальний гуртожиток на Польовій 19/8, мешканці якого позбавлені не тільки опалення, а й світла та газу.

Про те, яких дій необхідно вживати, аби суттєво зменшити цифри, отримані в платіжках, у разі неякісного опалення в квартирі, читайте у подальшому на порталі Знай.ua.

Також Знай.ua повідомляв, коли стартує встановлення головної ялинки країни: перші подробиці.

Раніше Знай писав про Різдвяний піст 28 листопада – 6 січня: диякон розповів, як правильно провести ці дні.