У Києві 23 листопада пройшов "Транс-марш 2019" в пам'ять про жертви трансфобії. Дану акцію організували для того, щоб підняти питання становища трансгендерів в суспільстві, їх дискримінації і питання захисту прав.

Транс-марш 2019, Інформатор

Так, Транс-марш стартував о 12:00 на Михайлівській площі столиці. На нього зібралися близько 50 осіб. Про це повідомляє Інформатор.

Слід зазначити, що на Михайлівській площі проходила і інша акція, а саме там зібралися противники маршу пам'яті трансгендерних людей. Учасники акції намагалися прорвати кордон копів, які оточили територію проведення мітингу. Однак у громадян пробратися до "ворогів" не вийшло. В результаті вони вирішили перевести свій гнів на правоохоронців.

Транс-марш 2019, Інформатор

Популярні новини зараз

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Показати ще

Радикали вигукували непристойні гасла про копів і закидали їх сирими яйцями. Потім нацгвардейцы зробили другий кордон навколо організаторів конфлікту, що не сподобалося учасника протесту і вони спробували вирватися, кидаючись на правоохоронців. А коли копи стали ловити агресорів, то більшість з них пустилося в біг. Однак найбуйнішого вдалося повалили на землю і понести в автозак.

Також наголошується, що однією з причин такої агресії стало те, що 23 листопада вшановують пам'ять жертв Голодомору. А місце проведення акції було досить близько до собору.

Транс-марш 2019, Інформатор

З самого початку цей мітинг був досить мирним, проводили його як священнослужителі, так і віруючі. Однак, коли з'явилися радикально налаштовані громадяни, віряни підтримали їх дії, а молодий священик вигукував молитви і направляв хрест на копів.

У результаті утворилася сутичка між правоохоронцями та радикалами. Учасники "Транс-маршу" покинули територію. Але поки мітинг йшов, вони вели себе мирно. Більш того, на марші озвучили статистику загиблих з-за трансфобії людей (350 за 2019 рік).

Транс-марш 2019, Інформатор

Транс-марш 2019, Інформатор

Транс-марш 2019, Інформатор

Транс-марш 2019, Інформатор

Транс-марш 2019, Інформатор

Транс-марш 2019, Інформатор

Транс-марш 2019, Інформатор

Транс-марш 2019, Інформатор

Нагадаємо, що студенти вийшли на Майдан проти президента, тисяча людей ночувала на холодному граніті.

Як повідомляв портал Знай.ua, під Офісом президента Володимира Зеленського неспокійно - на розмову з слугою народу прийшли десятки активістів, щоб остаточно прояснити питання з спробою незаконного будівництва в районі Протасового Яру.

Також портал Знай.ua писав, що в Україні відсвяткували День Гідності і Свободи.