У неділю, 8 грудня, в Києві буде хмарно і відносно тепло. Хмари обкладуть небо на весь день, не залишивши жодного шансу для сонячних променів. Про це повідомляє сайт Sinoptik.

У Києві в цей день морозу не буде, втримаються стійкі «плюси». Вдень температура повітря підніметься до 2-5 градусів тепла, а вночі не опуститься нижче нуля.

Найтепліше у столиці було в 1960 році – більше 12 градусів тепла, а набагато холодніше – у 1959 році – майже 20 градусів морозу.

Погода в Україні 8 грудня, Укргідрометцентр

За народним прогнозом погоди у цей день, 8 грудня вшановують пам'ять святого Климента, який був папою Римським. Раніше цей день мав назву Климентового. Вважалося, що на Климента зима клин клином вибиває: починався період злих морозів. Вважалося, що якщо у людських осель здалися польові миші, бути біді –значить, зима буде холодною і голодною. Від перших заморозків до зими - місяць. Якщо на полях сніг лягає хвилями, то хліба буде вдосталь. Поки санна дорога проляже, зима не настала. Дощова зима - провісник непрохідного року. Взимку наближаються хмари з північного кря – чекайте потепління. Зима видалася малосніжна - літо буде засушливим. Взимку сухо й холодно - влітку сухо й жарко.

Популярні новини зараз

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Сніг на полях лежить по коліно - зерна в засіках буде багато.

Нагадаємо, 2020 рік – це рік білого Пацюка. Вн принесе багато приємних моментів. Але деяким знакам Зодіаку все ж варто перестрахуватися. Чого чекати в 2020 році від металевого Щура розповіли астрологи.

Як повідомляв Знай.uа багато людей дуже бояться високосного року. І не дивно, адже існує стільки прикмет з цього приводу. Дізнайтеся, 2020 рік буде таким страшним чи все це просто забобони.

Знай.uа писав, що європейські синоптики надали свій прогноз погоди на цю зиму, в 2019 і в 2020 році. Холодна пора покаже, який вміє бути: м'якою, зі снігопадами, але також і з морозами.