У Києві розпочалися міжнародні змагання зі сноубордингу Дабл Тріпл Snow Fest 2019. Для того, щоб їх не скасовувати через аномально теплу погоду в Україні, довелося привезти з Карпат понад сотню тонн справжнього снігу. Про це розповіли організатори змагань.

Як повідомляється, трасу для сноубордингу облаштували під Аркою Дружби народів. Для участі у змаганнях до Києва приїхали майже сім десятків професійних спортсменів-сноубордистів з восьми країн: поляки, австрійці, німці, білоруси, словаки та інші.

Однак аномально тепла зима в українській столиці поставила під загрозу зриву проведення снігового заходу. Тому кілька вантажівок проїхали 600 кілометрів, щоб доставити тонни снігу з вершин гір у центр Києва.

Організатори відзначають, що навіть уявити не могли настільки весняну погоду в Києві під Новий рік. Були припущення, що сніг може не випасти, але ніхто і не думав, що температура повітря перевалить за 10 градусів тепла.

Популярні новини зараз

ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Показати ще

В таких умовах машини для виробництва снігу абсолютно безсилі. Єдиний вихід – доставка снігу з гір.

Фото: Дабл Тріпл Snow Fest‎

Нагадаємо, що через теплу погоду в Карпатах на Миколая зацвіла калина.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Києві досі немає білих заметів, але це не є проблемою, адже з Карпат в столицю везуть 30 тонн снігу.

Також портал Знай.uа писав, що на популярних українських гірськолижних курортах Драгобрат і Пилипець-за теплої погоди розтанув сніг.