У Києві незабаром можуть значно підвищити вартість паркування. Все через те, що у місті катастрофічно не вистачає паркувальних місць, а автомобілів з кожним роком стає все більше і більше.

Про це повідомляє інформаційний портал "РБК-Україна".

У Києві планують підвищити вартість паркування для автомобілів у 10 разів. За 2019-й рік додалося 150 тисяч авто, що дорівнює 15% авто від загального числа, порівняно з 2018-м роком. При цьому паркувальних місць у Києві всього 50 тисяч штук.

Незважаючи на стабільне поліпшення дорожніх умов, багато водіїв скаржаться, що паркувальних місць у місті не вистачає. А інспекція по паркованню без розбору прибирає з вулиць автомобілі.

Ілюстративне фото


Вартість паркування в Києві залежно від паркувальної зони різниться від 5 до 10 гривень на годину. Цей тариф тримається в столиці вже кілька років. Влада міста хоче значно збільшити вартість паркування. Але, для перегляду тарифу у столичній мерії немає повноважень.

Як запевняє Дмитро Рахматуллін, мерія неодноразово зверталася в Кабмін і Верховну Раду, щоб отримати такі повноваження, але поки безрезультатно.

"Такий тариф вже давно застарів. Люди залишають свій автомобіль на цілий день, а це до 10 годин часу за 10 гривень на годину становить 100 гривень в день. І в більшості своїй – не платять! Адже штраф за несплату їх теж не лякає – це максимально 200 гривень. Тариф за паркування повинен бути збільшений в центральній частині міста суттєво – як мінімум до 50 гривень на годину", – запевняє Дмитро Рахматуллін, начальник інспекції по паркованню і заступник директора департаменту транспортної інфраструктури КМДА.

В Києві все ж достатньо паркінгів і парковок, де можна паркуватися в центрі міста. На сайті "Київтранспарксервісу" є детальна інформація про місця для паркування. Там позначені всі паркувальні місця в ТЦ, ТРЦ, вказані і звичайні паркувальні майданчики.

Нагадаємо, в Україні зростуть штрафи для пішоходів

Як повідомляв портал Знай.ua мода на євробляхи скінчилася, українці кинулися купувати нові авто,

Також Знай.ua писав, за минулий 2019 рік обсяги продажів електромобілів Tesla зросли вдвічі порівняно з 2018 роком